Herinneringen ophalen aan Harry Muskee in eenmalig magazine

ASSEN - Blueslegende Harry Muskee wordt geëerd met een eenmalig tijdschrift: 'Memories in Muskee's Magazine'. De presentatie is vandaag in De Nieuwe Kolk in Assen.
Het idee komt onder anderen van schrijfster Jannie Boerema. "In de foyer van het oude theater De Kolk hing een foto van Harry Muskee, maar in De Nieuwe Kolk hing die er niet. Ik vond dat daar wat aan moest worden gedaan. Toen zijn we met wat mensen in gesprek gegaan. Over de foto waren we het snel eens. Die mocht terugkomen. Maar we vonden dat er nog iets omheen moest en toen kwamen we op het idee van een magazine", vertelt Boerema.

Herinneringen ophalen

En zo was 'Memories in Muskee's Magazine' een feit. In het magazine worden herinneringen opgehaald aan Muskee. "Er hebben heel veel schrijvers, dichters en muzikanten aan meegewerkt. Bewonderaars van Harry, die allemaal een herinnering ophalen. Het is uitgelopen op een prachtig magazine, met anekdotes, backstage verhalen, interviews en gedichten", zegt Boerema. Onder meer Marcel Möring, Boudewijn de Groot, Jan Veenstra, Marga Kool en Dirk Mulder werkten eraan mee.
In eerste instantie zijn 375 exemplaren gedrukt, maar als er meer belangstelling is, worden er magazines bij gedrukt. Deze editie is een eenmalig initiatief en krijgt geen vervolg, denkt Boerema.
Het eerste exemplaar is voor Rommert Boonstra. "Hij was de eerste directeur van De Kolk, en deed destijds heel erg zijn best om Cuby & the Blizzards op de kaart te zetten", aldus Boerema. "Hij was cultureel heel creatief en probeerde nog wel eens wat uit, ook op muziekgebied."

Portret ook terug

De foto van Muskee, die jarenlang in de voormalige Kolk hing, is ook weer terug. Het zwart-wit portret, gemaakt door Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, prijkt nu prominent aan de wand van het theatercafé van DNK.
De onthulling gebeurt door directeur Hanneke Bruggeman van DNK en de weduwe van de blueszanger, Douwina Oosterhof.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.