PvdA wil weten wat provinciebestuur doet om NAM voor Assen te behouden

NAM
Het hoofdkantoor van de NAM © ANP/Siese Veenstra
De Drentse PvdA-Statenfractie wil weten wat het provinciebestuur onderneemt om een eventueel vertrek van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) uit Assen te voorkomen. Volgens de partij is de sociaaleconomische betekenis van de NAM voor Assen groot.
Gisteren werd bekend dat de NAM het huidige hoofdkantoor in Assen over twee tot drie jaar verlaat. Het bedrijf heeft wel aangegeven zich een Drents bedrijf te voelen en in Drenthe te willen blijven.
Een eventueel vertrek van de NAM uit Assen zou meer betekenen dan alleen het verlies van directe werkgelegenheid, zegt de PvdA. Het zou ook het verlies zijn van een kenmerkend deel van de Asser samenleving. Bovendien ziet de PvdA voor de NAM in Drenthe ook een belangrijke rol weggelegd in de energietransitie en daarmee ook als banenmotor in de regio Assen.
De gemeente Assen liet gisteren al weten alles op alles te zetten om het bedrijf als 'belangrijke werkgever' voor de provinciehoofdstad te behouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl