De Mammoet laat het paasvuur tóch branden in Erica

In Erica is, net als in de rest van Drenthe, voor het tweede jaar op rij geen paasvuur. Stichting De Mammoet, organisator van het jaarlijks paasvuur in het dorp, heeft daar iets op bedacht: als inwoners van Erica niet naar een paasvuur kunnen, brengt de stichting een paasvuur naar de inwoners. Met een mammoet én vuur trok de stichting gisteravond door het dorp.
Volgens Barry Gepken van De Mammoet is het belangrijk dat het vuur rondgaat in het dorp, juist nu. "Het vuur doorgeven is iets wat wij al duizenden jaren doen en dat moet gewoon blijven bestaan. We zijn er allemaal aan toe, in coronatijd al helemaal", zegt hij. "Warmte, licht: dat hebben we nodig met elkaar."
De stichting hoopt met deze actie letterlijk 'het vuur warm te houden' bij de mensen, zodat ze - als de situatie dat toelaat - volgend jaar weer naar het grote paasvuur komen.

Paasvuurtje aan huis

Sommige inwoners gebruikten het rondrijdende vuurtje om een vuurkorf in hun eigen voortuin aan te steken. Een paasvuurtje aan huis dus. De stichting deelde ook paasvuurtjes aan huis uit, in de vorm van een potje met een waxinelichtje met daarop de tekst 'zalig Pasen'.
Uit de buurt komen positieve reacties, zoals 'hartstikke leuk, vooral in deze eenzame coronatijd'.
De Mammoet zorgt ervoor dat het vuur blijft branden in Erica

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl