Gemeente sluit clubhuis buurtvereniging Bargermeer

Er is al langere tijd ruzie binnen de buurtvereniging van Bargermeer (Rechten:Google Streetview)
Er is al langere tijd ruzie binnen de buurtvereniging van Bargermeer (Rechten:Google Streetview)
EMMEN - De gemeente Emmen heeft het clubhuis van de buurtvereniging Bargermeer-Meerveld tot nader order gesloten. In ieder geval komend weekend blijft de deur dicht.
De gemeente laat weten dat interim-voorzitter Rik Lucas van de buurtvereniging komende week wordt uitgenodigd voor een gesprek met de burgemeester, om de kwestie te bespreken.

'Even afkoelen'

Een woordvoerder van de gemeente Emmen laat weten dat het clubhuis is gesloten op advies van de politie. "De verhoudingen zijn nogal gespannen, het is goed om dat even af te laten koelen", aldus de woordvoerder.
Lees meer: Zijn de problemen rondom buurtvereniging Bargermeer nu voorbij?
Al een tijdje is er ruzie binnen de buurt- en huurdersvereniging van Bargermeer. Het oude bestuur van de vereniging, onder leiding van (oud-)voorzitter Joke Vrieling, is eind april tijdens een ingelaste ledenvergadering aan de kant gezet. Illegaal, volgens het afgezette bestuur.

Sleutels inleveren

Vorige week diende een rechtszaak over de kwestie, maar de rechter stelde het oude bestuur in het ongelijk. Het voormalige bestuur moest van de rechter voor vandaag de sleutels, boekhouding en andere zaken overdragen aan het interim-bestuur.
Die overdracht zou volgens interim-voorzitter Rik Lucas gisteravond plaatsvinden, maar de gemeente strooide roet in het eten. "Om zes uur kwam de gemeente ineens het clubhuis sluiten, maar de boekhouding ligt daarbinnen op tafel. We mochten ook niet nog even met iemand van de gemeente naar binnen om dat op te halen", vertelt Lucas verbolgen.
De interim-voorzitter vertrouwt het zaakje niet. Lucas: "Kennelijk is er een belang om iets uit het zicht te houden. Ik ben ontzettend bang dat het hele clubhuis dit weekend in de hens vliegt - en dan is alles weg."

Doodsbedreiging

De verhoudingen in de wijk zijn al langere tijd verstoord. Vier leden werden eerder al door het oude bestuur geroyeerd, na ruzies over de wijkkrant en een doodsbedreiging aan het adres van de voorzitter. Een vertegenwoordiger van de Brede Overleggroep Kleine Dorpen moest eraan te pas komen om de gemoederen te sussen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.