Reisbureau D-Reizen failliet, klanten krijgen geld terug

Een winkel van D-reizen
Een winkel van D-reizen © ANP
D-rt Groep, het bedrijf achter reisbureau D-reizen is door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. Het bedrijf heeft verschillende reisbureaus in onder meer Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel.
Wat dit betekent voor de Drentse vestigingen is nog niet bekend. De franchise-ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen in ieder geval buiten het faillissement. Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart van D-reizen.
Volgens de D-rt Groep wordt de reissector enorm getroffen door de coronacrisis. Doordat er vrijwel geen inkomsten binnenkomen en de vertraging van het voucherfonds, is de organisatie niet in staat te overleven en genoodzaakt om faillissement aan te vragen, zo klinkt het.

Klanten krijgen geld terug

Volgens Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) worden de vooruitbetaalde reisgelden van klanten gewoon terugbetaald als er geboekt is met een SGR-garantie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl