Schaapsherder boos vanwege koffieverkoper Balloërveld: 'Niet met mij besproken'

Marianne Duinkerken
Marianne Duinkerken © RTV Drenthe
Schaapsherder Marianne Duinkerken was vorige week zondag onaangenaam verrast toen zij de kudde naar de schaapskooi in Balloo wilde brengen. Want een paar honderd meter van de kooi stond een koffieverkoper zijn waar te slijten aan voorbijkomende wandelaars. En dat stuit de herder tegen de borst: want zelf verkoopt ze ook warme dranken. De opbrengst van de verkoop hebben de herders hard nodig.
De koffieverkoper staat er met toestemming van Staatsbosbeheer, maar volgens Duinkerken is dat dus niet met haar overlegd. "Tot mijn grote verbazing zag ik een bakfiets staan met een ondernemer die daar eten en drinken verkoopt", vertelt ze. "Ik was stomverbaasd."

Goede verstandhouding

De herder heeft doorgaans een goede verstandhouding met Staatsbosbeheer. Beide partijen werken nauw samen in de recreatie- en natuurgebieden. "Ik werk ook regelmatig in het weekend. Daar krijg ik door Staatsbosbeheer niet voor betaald, maar dat vind ik prima want ik doe het voor de mensen. Maar als ik vervolgens met zo'n situatie word geconfronteerd, doet dat pijn."

In gesprek

Duinkerken hoopt dat Staatsbosbeheer contact met haar opneemt om het geschil uit te praten. "Want zij zijn nu aan zet."
Staatsbosbeheer zelf wilde niet uitgebreid op de zaak ingaan. Wel betreurt boswachter Kees van Son dat de schaapsherders niet zijn geïnformeerd. Hij belooft met hen in gesprek te gaan.
Schaapsherder boos op Staatsbosbeheer over koffietentje in Balloërveld

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl