Nieuw Balinge is vierdeklasser na doelpuntrijke zege

VOETBAL - Nieuw Balinge heeft via de nacompetitie alsnog promotie naar de vierde klasse afgedwongen. De ploeg van trainer Roeland Kwint won voor eigen publiek in de finaleronde van Lycurgus: 5-3.
Bekijk hier: de uitzending van Onze Club met een samenvatting van dit duel 

Nieuw Balinge had promotie bovenaan het wensenlijstje staan, maar in de vijfde klasse E werd naast de titel gegrepen. Concurrent Angelslo kroonde zich in april tot de eerste Drentse kampioen in het amateurvoetbal van dit seizoen. Het traject van de nacompetitie zorgde niettemin alsnog voor een feestje bij Nieuw Balinge.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.


Randje van afgrond
De overwinning kwam wederom niet zonder slag of stoot tot stand. Een ronde eerder was Nieuw Balinge tegen GEO (5-3) al ontsnapt aan uitschakeling. In het duel met Lycurgus doemde in de tweede helft opnieuw het randje van de afgrond op. En dat terwijl Nieuw Balinge zich voor de pauze nog van een riante voorsprong verzekerde.

Na een lastige start, waarin Lycurgus de bovenliggende partij was, schoot Richard Kats van dichtbij de openingstreffer van Nieuw Balinge binnen. In de slotfase van de eerste helft tilde de thuisclub de marge binnen twee minuten naar drie doelpunten. Eerst zorgde Chris Schutte na een hoekschop voor de 2-0, daarna tekende Dennis Tump voor de 3-0.

In buurt van verlenging
Door de 3-1 van Lycurgus, gemaakt door Robby van der Veen, zocht Nieuw Balinge na de eerste helft toch niet geheel tevreden de kleedkamer op. De buit leek echter binnen toen tien minuten na de hervatting de 4-1 van Tump viel. Lycurgus kwam desondanks akelig dicht in de buurt van een verlenging. Van Veen en Thijs Wesselink brachten de Groningse achterstand terug tot 4-3.

Tot opluchting van het thuispubliek hielp Lycurgus meerdere uitstekende kansen op een vierde treffer om zeep. De bal stuiterde onder meer via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Nieuw Balinge alsnog een einde aan alle onzekerheid door de 5-3 te maken. Chris Schutte nam het bevrijdende doelpunt voor zijn rekening.

Laatste kunstje
Voor Kwint is het zijn laatste kunstje bij Nieuw Balinge. De trainer vertrekt deze zomer naar Protos uit Steenwijksmoer.

Meer amateurvoetbal:
Uitslagen en programma nacompetitie zaterdagvoetbal
- LTC in finale nacompetitie na late zege op Groen Geel
Vreugde en verdriet bij Drentse clubs in nacompetitie
ACV haalt Hagenauw terug naar Assen
Eric Prins nieuwe trainer van FC Klazienaveen
Tweede promotie op rij voor Achilles 1894 zaterdag
​Zaterdagteam MSC promoveert jaar later dan gehoopt
Deel dit artikel: