Zaterdagteam MSC promoveert jaar later dan gepland

VOETBAL – Eigenlijk was de bedoeling om in één keer te promoveren om zo het gat tussen het eerste zondagteam en het prestatieteam op de zaterdag zo snel mogelijk zo klein mogelijk te maken. Vorig seizoen, het eerste seizoen van MSC zaterdag, lukte dat niet. Ook niet via de nacompetitie. Ook in het tweede seizoen bleek directe promotie te hoog gegrepen, maar kwam het allemaal toch nog goed. Vandaag konden de Meppelers de platte kar op door een 3-1 zege op Ternaard.
Bekijk hier: de uitzending van Onze Club met vier nacompetitiefinales

Opleidingsteam
In de zomer van 2016 werd het zaterdagteam van MSC gelanceerd. De reden van dit besluit was de dalende belangstelling bij de jeugd om op de zondag te spelen. Veel spelers vertrokken hierdoor naar andere clubs. Het nieuwe zaterdagteam zou als opleidingsteam voor het zondagteam gaan dienen, onder de leiding van oer-MSC'er Yves Heskamp. In het eerste seizoen eindigde MSC zaterdag op de derde plaats in de reguliere competitie, waarna ze in de nacompetitie werden uitgeschakeld.

Ternaard
Vandaag speelde de jonge ploeg tegen Ternaard opnieuw in de nacompetitie voor een plaats in de vierde klasse, nadat het in de reguliere competitie als tweede was geeindigd achter de ongenaakbare kampioen SWZ Sneek.

Na zeven minuten schoot Max van Dijk de 1-0 binnen en ondanks dat Ternaard daarna nog wel op gelijke hoogte kwam, bleek MSC de betere ploeg. Florian Gijzen maakte nog voor rust de 2-1 en Pieter Hoekstra besliste in de 81e minuut de wedstrijd met de 3-1.

Vierde klasse
In het tweede jaar van haar bestaan promoveert het zaterdag prestatieteam dus voor het eerst naar de vierde klasse.

Meer amateurvoetbal:
- Uitslagen en programma nacompetitie zaterdagvoetbal
- LTC in finale nacompetitie na late zege op Groen Geel
ACV haalt Hagenauw terug naar Assen
- Eric Prins nieuwe trainer van FC Klazienaveen
- ​Nieuw Balinge is vierdeklasser na doelpuntrijke zege
Tweede promotie op rij voor Achilles 1894 zaterdag
Vreugde en verdriet bij Drentse clubs in nacompetitie
Meer over dit onderwerp:
Voetbal Onze Club MSC Meppel nacompetitie promotie
Deel dit artikel: