Beilen na zinderende wedstrijd in finale nacompetitie

Vuurwerk was er op en naast het veld bij Beilen tegen Valthermond (Rechten: Twitter vv Beilen)
Vuurwerk was er op en naast het veld bij Beilen tegen Valthermond (Rechten: Twitter vv Beilen)
VOETBAL - Na een zinderende wedstrijd tussen Valthermond en Beilen voor een plaats in de finale van de nacompetitie hebben de gasten aan het langste eind getrokken. In de tweede helft van de verlenging maakte Ronald Smit de bevrijdende treffer: 4-5.
Bekijk hier:
Al snel leek Beilen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mark Hollemans zette zijn ploeg op 0-1 en nog voor rust kopte Bertus Wolters de 0-2 binnen. Ook na de rust bleef Beilen lang de bovenliggende partij en leek er dus geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Erik de Jong.

Kanteling in de wedstrijd

Met nog een kwartier te spelen kantelde de wedstrijd echter volledig. Valthermond kreeg een strafschop toegekend en Demy te Velde benutte die vakkundig. Nog geen minuut later brak Rick Slimback door de nog beduusde verdediging van Beilen heen en kopte de gelijkmaker binnen: 2-2.
Het was tien minuten voor tijd toen Koen Hollemans Beilen weer op voorsprong zette en opnieuw leek Beilen de zege binnen te hebben, maar vlak voor het definitieve fluitsignaal wist Tom Meijers van Valthermond de bal met het hoofd in het net te krijgen: 3-3 en verlenging.

Verlenging

In die verlenging kwam Valthermond zelfs op een 4-3 voorsprong. Het was de ongelukkige Ronald Smit die de bal in het eigen doel werkte.
Hiermee leken de rollen gekeerd, maar dit keer was het Beilen dat door een strafschop terug in de wedstrijd werd gebracht. Vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging schoot Wolters raak voor de 4-4.
De beslissing viel in de tweede helft van de verlenging. Met nog tien minuten te spelen was het Smit, die eerder in de wedstrijd nog een eigen doelpunt binnen kopte, die Beilen naar de finale leidde. Met het hoofd herstelde hij zijn ongelukkige fout en bracht de stand op 4-5.

Finale nacompetitie

Beilen plaatst zich voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Tegenstander in Groningen is SC Stadspark. Die ploeg won met 1-4 bij LAC Frisia.
Valthermond speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl