Boerenprotest bij Jumbo distributiecentrum Beilen

Een groepje boeren heeft vanmorgen geprotesteerd bij het Jumbo distributiecentrum in Beilen. Ze hadden zich met vijf trekkers, vlaggen en een keet geposteerd op een parkeerplaats tegenover het distributiecentrum. "We willen laten zien dat we er weer zijn", zegt veehouder Van der Zee. "Want de gesprekken tussen de supermarkten en de boeren lopen niet vlot."
De boeren willen hogere prijzen van de supermarkten voor hun producten. En ze voelen zich aan het lijntje gehouden. "Het duurt maar en duurt maar, we zijn al vier maanden bezig en er komt geen antwoord. Vanmorgen hebben we weer een gesprek gehad en we hopen dat ze nu wel actie gaan ondernemen. Ze hebben beloofd om er op korte termijn op terug te komen", zegt de veehouder. "Ze hebben nog niks toegezegd, maar we willen nu nog niks forceren."
"Als je weet dat een liter melk 33 cent kost en in de winkel meer dan een euro, dan is dat een heel groot verschil. Als ze ons een paar centen meer geven hebben wij ook een goed verdienmodel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl