Wateren in Drenthe kleuren felgroen door poep

ASSEN - In een paar dagen tijd is de Vaart in Assen ineens opvallend groen geworden en dit blijkt niet het enige Drentse water dat van kleur is verschoten.
Meerdere eigenaren van boten hebben bij de provincie geklaagd over het groene water, zo laat een woordvoerder van de provincie weten.

Eendenkroos

"Het gaat om eendenkroos", zegt de woordvoerder. "Dat ontstaat doordat er poep in het water belandt en bij harde wind verspreidt het zich snel." Het kroos is inmiddels ook aangetroffen in de Drentse Hoofdvaart en de Beilervaart.

Opruimen

De provincie laat het eendenkroos opruimen. "Het is niet schadelijk voor boten, maar het is wel een lelijk gezicht, het oog wil ook wat", aldus de woordvoerder. Het kroos kan overigens als mest gebruikt worden.
Heb je ook een (horizontaal genomen) foto van met eendenkroos bedekt water in jouw buurt? Stuur die dan naar redactie@rtvdrenthe.nl of via Whatsapp naar 06-51568886

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.