Stelling: Met de komst van de videoscheidsrechter wordt voetbal eerlijker

De videoscheidsrechter is straks elke wedstrijd inzetbaar (Rechten: ANP / Jeroen Jumelet)
De videoscheidsrechter is straks elke wedstrijd inzetbaar (Rechten: ANP / Jeroen Jumelet)
ASSEN/EMMEN - FC Emmen debuteert in de eredivisie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Maar er is nog iets nieuws in deze competitie: de videoscheidsrechter.
Tijdens de play-offs voor promotie en degradatie werd er al
van de videoscheidsrechter, maar vanaf komend seizoen wordt hij elke eredivisiewedstrijd ingezet. De nationale voetbalbond experimenteerde de afgelopen seizoenen al met videoscheidsrechters. Hiermee worden beslissingen genomen over doelpunten, rode kaarten en strafschoppen.
Nieuw in het programma voor het seizoen 2018/2019 is dat de vroege zondagwedstrijd een kwartier eerder begint, om 12.15 uur. Dat heeft te maken met de komst van die videoscheidsrechter. Volgens de KNVB is het nodig dat er meer tijd zit tussen de vroege zondagwedstrijd en de aanvang van de tweede wedstrijd, om 14.30 uur.

Stelling

De videoscheidsrechter moet een eerlijk en objectief besluit nemen, mocht er twijfel zijn over spelsituaties Wat denk jij? Is de videoscheidsrechter een welkome aanvulling?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-33 11 88 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of de verhoging van de leeftijdsgrens voor alcohol zijn doel voorbij schiet. Bijna driekwart van de stemmers was het daarmee eens, ongeveer 25 procent niet. In totaal brachten 2.095 mensen hun stem uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl