Vrijspraak van verkrachten verstandelijk beperkte vrouw in Bovensmilde

Rechtbank Assen
De rechtbank in Assen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 56-jarige man uit Dwingeloo is vrijgesproken van het verkrachten van een vrouw met een verstandelijke beperking. De vrouw verbleef in september 2019 twee dagen bij de man in zijn caravan in Bovensmilde, waar hij toen woonde. De rechter vindt dat er aanwijzingen zijn dat de man seks heeft gehad met de vrouw, maar dwang en geweld kunnen niet worden bewezen.
Het Openbaar Ministerie (OM) was er wel van overtuigd dat er sprake was van verkrachting. De vrouw zou zich door de beperkingen niet hebben kunnen verweren en eiste 3,5 jaar cel tegen de man. De man ontkende overigens ook de seks met de vrouw. Van hem zijn DNA-sporen gevonden op het lichaam van de vrouw. Beiden leerden elkaar eerder kennen via Facebook.

Celstraf

Toch kreeg de man wel een straf. Hij stond ook terecht voor rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs. Hij werd met een joint in zijn hand aangetroffen achter het stuur van een busje in Bovensmilde. De man kreeg hiervoor zes weken cel, waarvan twee weken voorwaardelijk opgelegd. Hij moet zich aan zijn verslavingsprobleem laten helpen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl