Wethouder Hans de Graaf van Tynaarlo heeft nieuwe baan in Emmen

Wethouder Hans de Graaf (CU) Tynaarlo
Financiënwethouder Hans de Graaf (CU) © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie) verlaat de gemeente Tynaarlo en begint per 15 mei aan een nieuwe functie in de gemeente Emmen. Daar wordt hij senior financieel adviseur. "Deze kans kwam voorbij. Die kon ik met het oog op de komende verkiezingen niet laten schieten. In de politiek krijg je immers geen garanties", aldus De Graaf.
De Graaf was van 2012 tot 2014 voor het eerst wethouder in Tynaarlo. Daarna had hij die functie ruim vier jaar in de Groningse gemeente Marum. In 2018 begon hij met het huidige college aan zijn tweede termijn in Tynaarlo. Hij was als wethouder onder andere verantwoordelijk voor financiën en het accommodatiebeleid.

Opvolgers

De wethouder wordt opgevolgd door raadslid Henny van den Born. Van den Born wordt op zijn beurt in de gemeenteraad opgevolgd door steunfractielid Jan de Jonge. Hun benoemingen staan gepland voor de raadsvergadering van 11 mei.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl