Jessica uit Steenwijk zoekt 'kinderoppas' André na ongeluk Ruinen [update]

RUINEN/STEENWIJK - Ontzettend dankbaar is Jessica de Jonge de onbekende die zich over haar kinderen ontfermde na haar auto-ongeluk. Nu is ze op zoek naar André, om hem te bedanken voor zijn hulp.
Veel weet ze niet van de man die haar kinderen opving, terwijl zij door hulpverleners uit haar auto werd gehaald. Alleen een naam: André. En zijn bestemming: Rotterdam. 

Frontale klap voorkomen
De Jonge raakte afgelopen zaterdag, 9 juni, gewond bij het auto-ongeluk op de N375 bij Ruinen. Daar, vertelt ze, reed een andere auto ineens op haar weghelft. Om een frontale botsing te voorkomen, stuurde ze haar auto met een ruk opzij. 

Op die manier behoedde de Steenwijkse haar kinderen voor ernstig letsel, maar zelf ving ze de volle klap van haar tegenligger op. "De wereld stond voor mij even helemaal stil. Zelf kon ik niet uit de auto komen, maar mijn kinderen gelukkig wel."

Kinderen flink geschrokken
Het ongeluk van hun moeder maakte een flinke indruk op de twee broertjes van 11 en 7 jaar oud. "Vooral mijn oudste zoon was nogal emotioneel. Maar André is erg rustig en heeft hem zo goed opgevangen. Ik denk dat het zeker bij het verwerkingsproces heeft geholpen", vertelt De Jonge. 

Nu is de Steenwijkse, die aan het ongeluk enkele zware kneuzingen overhield, op zoek naar de kortstondige oppas van haar kinderen. "Voor hun verwerking, zodat ze hem nogmaals kunnen zien, en om hem te bedanken."

UPDATE: Behulpzame 'kinderoppas' André meldt zich: Ik hoorde via een neef dat er naar mij werd gezocht
Deel dit artikel: