Coronasteun openbaar vervoer verlengd tot eind 2021

openbaar vervoer
Openbaar vervoer in Drenthe © RTV Drenthe
Het openbaar vervoer krijgt ook de rest van dit jaar coronasteun. Het vorige steunpakket van het Rijk was geldig tot en met september, maar de regeling is nu doorgetrokken voor heel 2021.
Door de coronacrisis maken veel minder reizigers gebruik van het openbaar vervoer en hebben de vervoerders meer kosten dan inkomsten. Dankzij de coronasteun kunnen ov-bedrijven tussen de 93 en 95 procent van hun kosten vergoed krijgen.

2022

Met de verlenging van het steunpakket denkt het OV-Bureau Groningen Drenthe nog niet uit de problemen te zijn. Directeur Wilko Mol gaf vorige maand aan dat het Rijk wat hem betreft de ov-bedrijven voor een langere termijn zou moeten steunen. Zo denkt Mol ook in 2022 steun nodig te hebben, omdat de bussen volgens hem dan nog niet weer zo vol zitten als voor de coronacrisis.
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt de komende maanden wat na 2021 nog nodig is om het openbaar vervoer te kunnen laten rijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl