Oud-Smildeger veroordeeld voor stalking

Een 52-jarige man werd vandaag veroordeeld voor stalken (Rechten: Pixabay.com)
Een 52-jarige man werd vandaag veroordeeld voor stalken (Rechten: Pixabay.com)
GRONINGEN/OMMEN - Voor het stalken van zijn ex-vriendin en diens nieuwe partner, is een 52-jarige man uit Ommen door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De straf dient als waarschuwing en is geheel voorwaardelijk.
De geboren Smildeger en zijn vriendin verbraken hun relatie. De vrouw had de gehele inboedel gehouden, plus een aantal kleine honden. De man streek over zijn hart en liet de vrouw de honden houden, maar de spullen wilde de man beslist terug.

Stalken

Van vier juli 2015 tot eind van dat jaar stalkte de man zijn ex, maar ook haar nieuwe partner in hun woonplaats Groningen. Het ging de man om de huisraad en geld. Dat gebeurde via Facebook, Badoo en zelfs via Marktplaats.
Niet alleen via WhatsApp, maar ook mailde en belde de Ommenaar naar zijn ex, maar dan met een afgeschermd nummer. "Zij wil mij kapot hebben, ik kan gewoon niet meer", zei de geboren Smildeger.

Proeftijd

Aanvankelijk werd de zaak geseponeerd, maar het Hof besliste dat het Openbaar Ministerie alsnog tot vervolging van de Ommenaar moest overgaan. De officier eiste vandaag een onvoorwaardelijke taakstraf van 180 uur. Negentig uur moesten daarvan voorwaardelijk zijn. Maar daar ging de rechter niet in mee.
Ondanks de veelvuldigheid en de inhoud van de stalkberichten had ook de ex-partner van de man, zo zei de rechter, voldoende uitgelokt. Een voorwaardelijke werkstraf vond zij passender.
Een proeftijd van twee jaar moet dienen als stok achter de deur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl