Stelling: Ik ben alert op nepnieuws

Ben jij alert op nepnieuws? (Rechten: Pixabay)
Ben jij alert op nepnieuws? (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Nepnieuws, het is een term die je steeds vaker hoort. Is het nieuws dat de media voorschotelen correct of klopt het niet helemaal? Of helemaal niet.
Uit een onderzoek van de
blijkt dat drie op de tien Nederlanders zich zorgen maken over misleidend nieuws. Als je dat afzet tegen vergelijkbare landen als België, Duitsland en Denemarken is dat een laag percentage. Gemiddeld is het percentage in Nederland 11 procent lager dan de andere landen die in de Mediamotor van het
zijn opgenomen.
Wel maakt het een duidelijk verschil waar het nieuws vandaan komt. Als social media de bron is, is er een stuk meer scepsis in ons land over het waarheidsgehalte van het nieuws. Vooral bij jongeren tussen 18 en 25 jaar: 52 procent van hen vertrouwt deze informatie niet.

Stelling

Hoe zit dat bij jou? Ben jij wantrouwend als het gaat om nieuwsvoorziening, of ben je er gerust op dat het wel klopt?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-33 11 88 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over het WK Voetbal: Ik zit klaar voor het WK. Ruim 81 procent van de stemmers lijkt het WK niet te kunnen bekoren. Er stemden in totaal 1.393 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.