Rolstoelwandelvierdaagse van Odoorn blijft maar groeien

ODOORN - Als de deelnemers genieten, genieten de vrijwilligers ook bij de rolstoelwandelvierdaagse in Odoorn. Afgelopen week werd de 17e editie georganiseerd en vandaag was de laatste wandeldag. Het evenement wordt steeds groter.
Aan de vierdaagse deden 240 duwers en 'wandelaars' mee. Volgens de organisatie waren er nog nooit eerder zoveel deelnemers. Vrijwilligers wijzen de mensen juiste weg, regelen het verkeer en helpen af en toe bij het nemen van een drempeltje.

Kleinschalig begin

"De rolstoelwandelvierdaagse is een aantal jaren geleden heel kleinschalig ontstaan", vertelt Gonnie Suichies, één van de organisatoren. "In het begin hadden we ongeveer zestig mensen. Nu, zeventien jaar later, doen er bijna 240 deelnemers mee." De loop wordt georganiseerd door woon-zorgcentrum De Paasbergen van Treant, maar ook bewoners van andere woon-zorgcentra van de zorggroep deden mee.

'Geeft energie'

"De afstanden van de reguliere wandelvierdaagse zijn vaak te ver voor de ouderen", legt Suichies uit. Ze vindt het belangrijk dat er toch een alternatieve vierdaagse wordt georganiseerd. "Nu kunnen ze lekker naar buiten gaan. Het doet ze gewoon heel goed: het geeft ze energie en een lekker gevoel."
Ook volgend jaar wordt de alternatieve vierdaagse weer georganiseerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl