Wildlands lijdt 1,8 miljoen verlies

EMMEN - Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft het afgelopen jaar een verlies van 1,8 miljoen euro geleden. Dat blijkt uit de jaarcijfers die vandaag werden gepresenteerd.

"We wisten dat we na het eerste jaar 2016, dat extreem goed was, wat minder zouden gaan draaien. Maar 2017 heeft minder bezoekers opgeleverd dan gehoopt", zo erkent directeur Frankwin van Beers. 

Minder bezoekers en abonnementen
De dierentuin maakte eind mei al bekend dat de bezoekersaantallen vorig jaar flink waren tegengevallen. In 2016 kwamen er nog 1,4 miljoen bezoekers naar Emmen, in 2017 waren dat er 'maar' een miljoen. Ook in de eerste maanden van dit jaar kwamen er in verhouding minder bezoekers naar de dierentuin.

Het aantal abonnementhouders is ook fors teruggelopen: van meer dan 70.000 in 2016 naar 31.000 nu.

"We zijn natuurlijk een nieuw product en we moeten op zoek naar een stukje volwassenheid", zo verklaart Van Beers. "Er gebeurt al veel, we zijn een heel ander park dan begin 2016."

Geen twijfel
Hij twijfelt niet aan het concept waarbij dieren met attracties worden gecombineerd. Onlangs werd nog de dubbele achtbaan 'Tweestryd' geopend. Volgens Van Beers blijkt uit marktonderzoek dat bezoekers dat aantrekkelijk vinden. Maar er moeten wel zaken worden veranderd.

Als voorbeeld noemt hij de app. Wildlands moest een natuurlijke uitstraling hebben en daarom werden er weinig bordjes geplaatst. Maar ouders vinden het juist fijn dat hun kinderen tijdens een uitje niet op de telefoon zitten. "Ze willen toch de traditionele informatie", aldus van Beers.

Personeel
Het personeel hoeft zich volgens Van Beers eerst geen zorgen te maken, omdat er relatief weinig mensen in vaste dienst zijn. Dat zorgt voor grote flexibiliteit. Wel gaat Wildlands nog meer op kleine uitgaven letten.
Meer over dit onderwerp:
Wildslands Adventure Zoo Emmen gemeente Emmen
Deel dit artikel: