Vader Sharleyne wil 100.000 euro schadevergoeding

Victor Remouchamps en zijn dochter Sharleyne (Rechten: Victor Remouchamps)
Victor Remouchamps en zijn dochter Sharleyne (Rechten: Victor Remouchamps)
ASSEN/HOOGEVEEN - Victor Remouchamps, de vader van de 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen, claimt vanmorgen 100.000 euro schadevergoeding bij zijn ex Heleen J.
De vrouw wordt
van het wurgen van hun dochter in juni 2015. Daarna zou zij Sharleyne van flat De Arend naar beneden hebben gegooid. Het vier dagen durende proces tegen Heleen J. begon woensdag.

PTSS

Advocaat Sébas Diekstra dient het verzoek tot schadevergoeding in namens zijn cliënt. Hij stelt onder meer dat Victor Remouchamps chronische PTSS (posttraumatische stressstoornis) heeft opgelopen, door de onverwachte confrontatie met zijn ernstig verminkte dochter in het mortuarium. De diagnose is gesteld door een klinisch psycholoog van GGZ Friesland.
De vader heeft sinds de dood van zijn dochter last van paniekaanvallen, herbelevingen en slaapproblemen. Volgens zijn advocaat heeft ook de lange onzekerheid over het al dan niet strafrechtelijk vervolgen van de moeder bijgedragen aan verergering van de klachten.

Lees meer: Hof: OM moet moeder van Sharleyne strafrechtelijk vervolgen

Het Openbaar Ministerie vond in 2015 dat er onvoldoende bewijs was om een rechtszaak tegen Heleen J. te beginnen. Vader Remouchamps dwong dat uiteindelijk af via een procedure bij het gerechtshof.
Advocaat Diekstra vindt de hoogte van de schadevergoeding passen bij het verdriet van de vader, die de rest van zijn leven met de gebeurtenis moet leven. Ook de opstelling van Heleen J. vraagt om een hoge schadevergoeding, stelt de raadsman. De verdachte heeft geen volstrekte openheid van zaken gegeven, door bijvoorbeeld bij de politie steeds te zwijgen.

Eerder over dit onderwerp:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl