Jorritsma voorlopig onder dak bij vangnet KNSB

Jorritsma voorlopig onder dak bij vangnet KNSB (Rechten: RTV Drenthe, Karin Mulder)
Jorritsma voorlopig onder dak bij vangnet KNSB (Rechten: RTV Drenthe, Karin Mulder)
SCHAATSEN - Gerben Jorritsma uit Diever traint voorlopig mee met KNSB-TeamNL. Dat is de naam van de tijdelijke trainingsgroep die de KNSB heeft opgezet om schaatsers zonder sponsor op te vangen. De ploeg bestaat uit elf rijders.
Jorritsma kreeg na een matig seizoen geen contractverlenging bij LottoNL Jumbo. Hij trainde dit seizoen bij de sprintploeg van Plantina onder leiding van Gerard van Velde. Maar de ploeg heeft nog geen sponsorovereenkomst voor de toekomst.

Samenstelling

Vandaag wordt er voor het eerst gezamenlijk getraind op het zomerijs van Thialf in Heerenveen onder leiding van Gerard van Velde en Peter Kolder. Naast Jorritsma bestaat de ploeg uit Lotte van Beek, Marcel Bosker, Wesly Dijs, Michel Mulder, Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Kai Verbij, Esmee Visser en Ireen Wüst.
De ploeg wordt voor het grootste deel betaald door NOC*NSF en zal in eerste instantie drie maanden bestaan. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl