'Gesprekken over tweede Knarrenhof in Emmen lopen'

knarrenhof emmen impressie
Een impressie van de eerste Knarrenhof in Emmen © Stichting Knarrenhof
Er lopen gesprekken met de gemeente over de bouw van een tweede Knarrenhof in Emmen. Dat laat voorman Peter Prak van Stichting Knarrenhof weten. De eerste verrijst aan de Meerstraat in de wijk Emmermeer en zal bestaan uit 23 woningen. Van dit aantal gaat woningbouwcorporatie Lefier er zeven verhuren.
Op een Knarrenhof wonen jong en oud door elkaar, waarbij er naar elkaar wordt omgekeken. Een moderne vorm van naoberschap, aldus Prak.
Hij hoopt dat de eerste schop nog tegen het einde van dit jaar de grond in kan. "Maar waarschijnlijker wordt dit het eerste kwartaal van 2022. Het bestemmingsplan moet nog in procedure worden gebracht."

Tweede locatie

Prak spreekt van een voortreffelijke samenwerking met de gemeente Emmen. "Die loopt zelfs zo goed dat we al bezig zijn met een mogelijk tweede locatie. Waar, dat kan ik nog niet zeggen. Het is eerst zaak dit eerste project af te ronden."
De ruime belangstelling voor de woningen in Emmermeer rechtvaardigt ook een vervolg. "Inmiddels hebben we een wachtlijst met 147 mensen." Prak wijst er ook op dat wethouder Jisse Otter in 2019 al aangaf dat hij naast een tweede ook wel belang had bij mogelijk een derde en zelfs een vierde Knarrenhof in Emmen.

Starterswoningen geschrapt

Oorspronkelijk maakten ook vier starterswoningen onderdeel uit van de opzet. Deze zijn echter geschrapt. "De gemeente zag de hoeken van het Knarrenhof als geschikt voor een viertal hoogteaccenten waar starters in zouden kunnen wonen." Deze woningen werden daardoor duurder en als gevolg minder geschikt voor deze doelgroep. "Wel gaan we inzetten op het aantrekken van 30- tot en met 50-plussers."

Jongeren

Prak moet er bij vermelden dat er zich ook relatief weinig starters melden voor het project. Hij erkent dat de naam Knarrenhof ook niet meteen een jongere doelgroep zal aanspreken. "Maar die naam komt niet op de gevel. De bewoners mogen zelf iets verzinnen. Bovendien is het niet de bedoeling dat de jongste bewoners expliciet zorgtaken op zich gaan nemen." Vanwege de matige belangstelling vanuit deze groep, krijgen ze bovendien voorrang bij het toewijzen van een woning, besluit Prak.
De verwachting is dat de bouw in 2022 zal worden afgerond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl