Tijdelijk TT-museum open voor publiek

ASSEN - Oude motoren, prachtig beeldmateriaal en historische attributen. Het pop-up TT-museum bij RTV Drenthe staat vol met unieke objecten waar motorliefhebbers hun hart op kunnen halen.
De museumstukken worden voor een groot deel aangeleverd door particuliere verzamelaars. Johan de Vries uit Rolde is groot fan de Britse coureur Barry Sheene, die in 1976 en 1979 wereldkampioen werd op de 500cc.

'Seks, drugs en rock-'n-roll'

Sheene staat naast zijn prestaties op de motorfiets vooral bekend om zijn wilde leefstijl. "Seks, drugs en rock-'n-roll, laten we maar zeggen. Dat is ook helemaal niet erg als je tenminste nog wel presteert. En dat deed hij", zegt De Vries.
De Vries heeft een doorsnee van zijn collectie meegenomen naar het pand van RTV Drenthe: oude foto's, shirts en tekeningen. Pronkstuk van de collectie is een oude kuip (omhulsel van de voorkant van de motor) waar Sheene nog mee heeft gereden. "Die heb ik ooit een keer met een gelukje op de kop kunnen tikken op Marktplaats. Dat vind ik echt een prachtig mooi stuk. Helemaal origineel", glundert De Vries.

Tijdelijk museum bij RTV Drenthe

De Stichting TT Museum heeft nog geen vaste plek voor de inmiddels aardig grote collectie. Tot die tijd probeert de stichting door samenwerking met bijvoorbeeld de VVV in Assen en nu RTV Drenthe toch de collectie onder de aandacht te brengen.
Het museum werd vanmiddag geopend door directeur Peter Oosterbaan van het TT circuit. Hij is onder de indruk van de collectie en zou graag een permanente plek zien voor het museum. Toch denkt hij dat het op het circuit lastig wordt.
"Assen, Drenthe en de TT zouden dat verdienen, maar ik zou bijna zeggen laat het hier maar staan als de inbrengers van de collectie het goed vinden want het ziet er hier top uit", aldus Oosterbaan.

Open tot 30 juni

Het museum is vanaf maandag 18 juni tot en met vrijdag 29 juni geopend op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Van woensdag tot en met vrijdag worden de uitzendingen De Brink en Anouk in de Middag live uitgezonden vanuit het museum.
Ben jij er ook bij? Houd er rekening mee dat parkeren rond het pand alleen mogelijk is voor vergunninghouders. We raden je aan om gebruik te maken van de parkeergarage aan de Torenlaan.
is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl