150 uur taakstraf voor gooien zwaar vuurwerk: 'Ik word erin geluisd'

De veroordeelde ontkent dat hij het vuurwerk heeft gegooid (Rechten: Pixabay)
De veroordeelde ontkent dat hij het vuurwerk heeft gegooid (Rechten: Pixabay)
ROSWINKEL - Een 20-jarige man uit Ter Apel moet een taakstraf van 150 uur uitvoeren voor het gooien van zwaar vuurwerk op een erf van een woning in Roswinkel. Door de daaropvolgende explosie liepen de woning en een auto die ernaast stond gevaar.
Op 8 januari 2017 schrokken de bewoners van de woning rond vijf uur ’s ochtends wakker van een harde knal. Er bleek zwaar vuurwerk te zijn ontploft bij een auto die op de oprit stond. Hierdoor liep de auto schade op, net als een rolluik en een dakgoot.
Door verschillende getuigen werd de naam van de 20-jarige man uit Ter Apel genoemd. Hij zou ruzie hebben gehad met de zoon van de bewoners. De man ontkent het vuurwerk te hebben gegooid. Hij zegt erin geluisd te worden. Waarom weet hij niet. Volgens de man hebben de verschillende getuigen hun verklaringen verzonnen. Eén van hen zegt erbij te zijn geweest toen de man het vuurwerk gooide, een ander zegt het via via te hebben gehoord. “Ik heb niks gezegd, want ik heb niks gedaan”, bleef de man in de rechtbank volhouden.

Gevangenis

De rechter noemde het verhaal van de man ‘ongeloofwaardig’, onder meer omdat de man het niet heeft onderbouwd. Naast de werkstraf legde zij de man ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden op, met een proeftijd van twee jaar. “Ik vind dit feit zo ernstig, dat ik vind dat als het nog een keer gebeurt, u de gevangenis in moet.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl