Alpe d’HuZes verplaatst naar volgend jaar

Alpe d'HuZes 2019
Fietsers komen over de finish tijdens Alpe d'HuZes in 2019 © Barbara Daamen
De vijftiende editie van de Alpe d'HuZes is verplaatst van september dit jaar naar 2022. Dat laat de organisatie vanochtend weten. De editie was eerder al verplaatst van juni naar september.
Interim-voorzitter George Coppens vindt het 'een zuur besluit'. "Door corona waren er nog te veel beperkingen, onduidelijkheden en 'open eindjes' hier en in Frankrijk om samen met alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en onze Franse partners toe te werken naar ons evenement."
Maar opgeven is voor Coppens geen optie. "Zeker niet als het gaat om donatiewerving voor kankeronderzoek." Op de oorspronkelijk geplande Alpe d'HuZes-koersdag op 3 juni organiseert Alpe d'HuZes een speciale loterij. Iedereen kan voor 2,50 euro een lot kopen bij deelnemers en vrijwilligers en maakt daarmee kans op prijzen die allemaal gratis ter beschikking zijn gesteld. Ook op 25 september komt er een speciaal evenement.
Coppens geeft in een filmpje toelichting:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl