Nieuwe staking bij Teijin Aramid: 'Harder, langer en intensiever'

staking teijin aramid
Drive-inn inschrijving voor de staking afgelopen woensdag © RTV Drenthe/Petra Wijnsema
De strijd bij Teijin Aramid over de hoogte van de lonen gaat onverminderd door. Vanaf volgende week dinsdag staken medewerkers van de kunstvezelfabrikant in Emmen en Delfzijl voor onbepaalde tijd.
Afgelopen woensdag legden medewerkers het werk ook al neer. Ze eisen meer loonsverhoging dan de directie biedt. Vakbond FNV wil er drie jaar op rij vijf procent bij, Teijin Aramid biedt in totaal 6,25 procent. En dus wordt er opnieuw gestaakt "De directie gaat nog steeds immers niet op jullie rechtvaardige eisen in", schrijft FNV-bestuurder Janwillem Compaijen in een e-mail aan de werknemers.

Harder

In de staakinstructie staat dat de staking 'harder, langer en intensiever' wordt. De stakingsactie wordt stapsgewijs ingezet. Vanaf dinsdag 20 april worden er vanaf 14.00 steeds onderdelen stilgelegd. Ook leden van vakbond CNV kunnen meestaken, ook zij krijgen dan een stakingsuitkering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl