Gemeenteraad Stadskanaal kritisch op Treant: weinig liefde voor deze streek

De gemeenteraad van Stadskanaal wil dat Treant een nieuwe visie ontwikkelt (Rechten: Treant Zorggroep)
De gemeenteraad van Stadskanaal wil dat Treant een nieuwe visie ontwikkelt (Rechten: Treant Zorggroep)
STADSKANAAL - Bestuursvoorzitter Carla van de Wiel van zorggroep Treant is vanavond aan de tand gevoeld door de gemeenteraad van Stadskanaal. De raad wil dat de zorggroep een nieuwe visie ontwikkelt.
De gemeenteraad van de Groningse gemeente vindt dat het Van de Wiel aan visie ontbreekt en dat Treant zich meer moet focussen op de omgeving waarin zij werkt.

Nieuwe visie

Treant moet van de raad een nieuwe visie ontwikkelen, zodat de afdelingen Verloskunde en spoed-Kindergeneeskunde van het Refaja ziekenhuis open kunnen blijven. Treant wil die afdelingen van het ziekenhuis in Stadskanaal sluiten en overhevelen naar Emmen.
Als mogelijke oplossing denkt de gemeenteraad aan samenwerking met het ziekenhuis in Scheemda. Nu richt Treant zich volgens de raad te veel op Drenthe, maar vergeet de zorginstelling dat het Refaja ziekenhuis in de provincie Groningen staat.

Weinig liefde

Die Treant-boodschap kan, volgens RTV Noord, op weinig sympathie rekenen in Stadskanaal. "U praat er langsheen, overheen, omheen, maar u komt iedere keer terug op de interne visie", laat ChristenUnie-voorman Bert van Beek weten.
"Ik proef weinig liefde voor deze streek, weinig liefde voor het Refaja", laat PvdA-voorman Egbert Hofstra weten. Die liefde laat Van de Wiel naar eigen zeggen ook niet zien, ze is een Brabantse. "Maar we werken samen hard voor de hele Treant Zorggroep, om ook de zorg op termijn in de hele regio Zuidoost-Drenthe en Zuidoost-Groningen op peil te houden."

Demonstratie

Bij het gemeentehuis demonstreerden medewerkers van Treant en bezorgde burgers tegen het sluiten van afdelingen in het Refaja en het Bethesda in Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl