Stelling: Ik neem de griepprik, als mijn werkgever betaalt

Neem jij de griepprik als jouw werkgever hem betaalt? (Rechten: ANP/Marco de Swart)
Neem jij de griepprik als jouw werkgever hem betaalt? (Rechten: ANP/Marco de Swart)
ASSEN - Het was afgelopen winter voor flink veel mensen snotteren en kuchen: de griep was duidelijk aanwezig in Nederland.
Ruim achttien weken lang hield de griep Nederland in de greep en stuwde het verzuimpercentage in het eerste kwartaal op naar bijna vijf procent. Van elke duizend te werken dagen, werden er 49 verzuimd wegens ziekte. De laatste keer dat de verzuimpercentages zo hoog waren, was in de winter van 2002-2003. Volgens het
ontsnapte er geen enkele branche aan het verzuim en dat leverde behoorlijke financiële schade op voor werkend Nederland.

Lees meer: Zorg in Noorden onder grote druk door griepgolf

Veel werknemers, vooral in de zorg en het onderwijs, nemen niet een griepprik. Dat zegt Leo Bil van ziektewet-uitvoerder Acture. Volgens hem kunnen werkgevers hun personeel niet dwingen om een griepprik te nemen, maar kunnen bedrijven de preventieve vaccinatie met geld aantrekkelijker wel maken.

Stelling

Wat doe jij: neem jij een griepprik als je werkgever hem betaalt? Of vind je dat onzin en vind je het best om je een paar dagen ziek te melden bij je werkgever?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-33 11 88 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we of de TT op de lijst van immaterieel erfgoed moet komen. Bijna 72 procent vindt van wel. In totaal brachten 1.321 mensen hun stem uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl