Streekvervoer staakt vanaf maandag voor onbepaalde tijd

Landelijke staking in streekvervoer (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Landelijke staking in streekvervoer (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
DEN HAAG - Werknemers in het streekvervoer leggen maandag in het hele land het werk neer. De buschauffeurs en het regionaal treinpersoneel beginnen een staking voor onbepaalde tijd, kondigt vakbond FNV aan. Reden is een al langer lopend conflict met de werkgevers in het streekvervoer over werkdruk en lonen.
Volgens de bond is de verharding van de acties het gevolg van 'onwil' bij de werkgevers. Cao-onderhandelingen zijn vastgelopen. Nog maar enkele dagen geleden werden twee bemiddelaars aangesteld om een uitweg uit de impasse te vinden. "Zij krijgen dus in ieder geval deze week de tijd om met name de werkgevers te bewegen om concrete en goede afspraken te maken over werkdruk en loon'', aldus FNV.
Werknemers in het streekvervoer staakten al meerdere keren. Op 30 april en 1 mei hielden ze een landelijke staking, daarna kregen de acties regionaal een vervolg in estafettevorm.
Lees meer: Weer stakingen Drentse buschauffeurs in streekvervoer
De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke tweeënhalf uur een (plas)pauze. Werkgeversorganisatie VWOV zegde eerder toe de plaspauzes mogelijk te maken, maar daarmee was de angel nog niet uit het conflict.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl