Geld voor voedselbos Witteveen en andere lokale projecten

Voedselbos-Witteveen
Het voedselbos Witteveen sleepte het meeste geld in de wacht © RTV Drenthe
Het project voedselbos Witteveen heeft 5.600 euro gekregen van de gemeente Midden-Drenthe. Daarmee is het één van de winnaars van de prijsvraag Mooi Op Eigen Kracht. Zeventien lokale initiatieven hebben in totaal 30.000 euro toegekend gekregen.
Het project Rondje Beilen, waarbij wandelroutes door het dorp worden ontwikkeld, heeft 4.100 euro gekregen en de Werkgroep Broekbosje Lievingerveld kreeg 3.500 euro voor de aanplant van een voedselbos.
Verder hebben Dierenweide Stroomdal in Beilen en Werkgroep Moeshoek Plaatselijk Belang Broekstreek beide 2.400 euro gekregen. De dierenweide gaat een duurzame volière voor siervogels bouwen en in de Broekstreek (Mantinge, Balinge en Garminge, red.) wordt een irrigatiesysteem voor een gezamenlijke moestuin aangelegd.

Toegankelijk en vernieuwend

Behalve deze vijf, hebben nog twaalf projecten in Midden-Drenthe bedragen tussen de 850 en 1.700 euro gewonnen. Om geld via Mooi Op Eigen Kracht (MOEK) te krijgen, moest blijken dat de projecten worden toegejuicht door de omgeving, toegankelijk zijn voor jong en oud, vernieuwend zijn en op eigen kracht uitgevoerd kunnen worden.
"We vinden het geweldig dat onze inwoners zo fanatiek aan de slag zijn gegaan om plannen voor MOEK te bedenken. De creativiteit spatte er vanaf", aldus wethouder Dennis Bouwman (PvdA), die vandaag de prijzen uitreikte. "Er is door iedereen veel werk verzet en dat heeft mooie resultaten opgeleverd. Vooral in coronatijd is dat zeker een compliment waard."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl