Al binnen twee dagen streefbedrag voor kinderen van Ruinerwold gehaald

Kinderen Ruinerwold
Al binnen twee dagen streefbedrag voor kinderen van Ruinerwold gehaald © Privé foto
De inzamelingsactie voor de 'kinderen van Ruinerwold' heeft binnen twee dagen het beoogde streefbedrag 270.000 euro opgeleverd. De crowdfunding is opgezet door de stichting Kinderen van Ruinerwold. De teller staat op ruim 270.000 euro en ruim tienduizend donaties.
Diverse bekende Nederlanders riepen via sociale media op om de actie te ondersteunen, onder wie vlogster Monica Geuze. Zo werd er binnen een uur al meer dan 10.000 euro opgehaald.

'Niet te bevatten'

De inzamelingsactie begon vrijdagmiddag rond 14.30 uur en liep al vanaf het begin hard. De oudste kinderen laten in een reactie weten het nog niet te kunnen bevatten. "Het voelt als een erkenning vanuit de maatschappij en wordt als hartverwarmend ervaren. Woorden schieten tekort", staat in een bericht dat vanuit de Stichting Kinderen van Ruinerwold is gestuurd.
Een van de initiatiefnemers van de actie is Esther Suurmond. Zij was onder de indruk van de documentaire De kinderen van Ruinerwold die de afgelopen weken te zien was. Daarin deden de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. hun verhaal. Daarop besloot ze een stichting op te richten. "Sprakeloos zijn we over dit fantastische resultaat", reageert Suurmond. "We zijn verrast en ontroerd dat zoveel mensen dit initiatief hebben omarmd om de negen jongvolwassenen een steuntje in de rug te bieden." Naast donaties zijn er ook veel lieve en bemoedigende berichten binnengekomen. "We zullen deze bundelen en aanbieden aan de kinderen."
Het geld is bedoeld om alle negen kinderen te ondersteunen na alles wat ze in hun jeugd hebben meegemaakt. Vader D. zonderde zijn kinderen jarenlang af van de buitenwereld.

Reacties

Op social media lieten mensen weten te hebben gedoneerd. "Ik heb een donatie gedaan. Ik doe zoiets niet vaak, maar heb alle afleveringen gezien en het is ze gegund", zegt Jeroen van der Molen. "Tien euro gedoneerd! Verleden kunnen we niet wissen helaas, maar jullie verdienen een mooie toekomst", schrijft Marianne Gerdes.
De crowdfundingsactie loopt nog een week. Volgens Suurmond is het daarna nog mogelijk directe donaties te doen op de bankrekening van de stichting. De stichting gaat "geen wervende activiteiten meer ondernemen om zo rust te creëren voor de kinderen".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl