Smartengeld voor familie van omgekomen militairen

Militairen dragen de kisten van de omgekomen militairen Hoving en Roggeveld (Rechten: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Militairen dragen de kisten van de omgekomen militairen Hoving en Roggeveld (Rechten: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
ASSEN - Defensie heeft een akkoord bereikt over smartengeld met de nabestaanden van de Asser militairen die in 2016 in Mali omkwamen. Dat bevestigt advocaat Michael Ruperti.
Ook nabestaanden van een commando die bij een schietoefening in Nederland omkwam, krijgen geld.

Aanbod van minister zelf

Het ministerie had eerder het standaardbedrag van 20.000 euro geboden, maar daar gingen de nabestaanden niet mee akkoord. Een 'verbeterd aanbod', persoonlijk gedaan door minister Ank Bijleveld, is daarna wel geaccepteerd.
Vooral dat de minister dit aanbod zelf heeft gedaan, wordt gewaardeerd door de opgeluchte nabestaanden, aldus Ruperti. Het precieze bedrag wordt niet bekendgemaakt.

Ongeluk Mali

De militairen Henry Hoving (29) en Kevin Roggeveld (24) uit Groningen, die in Assen waren gelegerd, kwamen in juli 2016 om tijdens een oefening in Mali. Dat gebeurde toen de granaat van een 60-millimeter-mortier ontplofte. De Onderzoeksraad voor Veiligheid had na onderzoek van het ongeluk harde kritiek op Defensie.
Met de weduwe van Hoving heeft het ministerie vorige maand ook overeenstemming bereikt over een vergoeding voor het verlies van inkomen. Ruperti heeft 'goede hoop' dat de weduwen van Roggeveld en de in Nederland omgekomen militair hierover ook snel tot een afspraak komen met Defensie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl