'Gedeeltelijke verdubbeling N34 verbetert veiligheid op de hele weg'

De N34 van bovenaf gezien (Rechten: RTV Drenthe)
De N34 van bovenaf gezien (Rechten: RTV Drenthe)
COEVORDEN - Gedeeltelijke verdubbeling van de N34 is een goede maatregel om de veiligheid van de weg te vergroten, zegt verkeersdeskundige Cees Wildervanck.
"Het heeft zeker zin, het is een elegante oplossing", aldus Wildervanck. "Je kunt op die stukken eindelijk ingehaald worden, zonder dat je tegemoetkomend verkeer tegenkomt."
Volgens Wildervanck wordt ook de veiligheid op de niet vergrote gedeelten van de weg verbeterd. "Als je aangeeft dat bestuurders over een bepaald aantal kilometers kunnen inhalen, dan zien mensen er vanaf om dat op de enkelbaansstukken te doen. Ze wachten dan tot het veilig kan." Een verdubbeling op slechts een deel van de weg heeft dus effect op het hele traject, denkt de verkeersdeskundige.
De N34 wordt tussen Coevorden en Emmen volledig verdubbeld en tussen Emmen en De Punt gedeeltelijk verdubbeld. Gisteren werd bekend dat de eerste werkzaamheden tussen Coevorden en Holsloot volgend jaar beginnen. De andere gedeelten volgen rond 2025.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl