Succesvolle handtekeningenactie zorgt voor nieuw skatepark Zuidlaren

ZUIDLAREN - Jeugd uit Zuidlaren kan zich vanaf deze week vermaken op een gloednieuw skatepark. De oude voorziening was verpauperd en diende meer als hangplek dan skatebaan.
In november 2016 begon een groepje skaters met een handtekeningenactie: ze wilden graag een nieuwe skatebaan in hun dorp. Met succes: maandag mochten de skaters de nieuwe baan voor het eerst testen.

Eigen stichting
Samen met de ouders van de jongeren werd een stichting in het leven geroepen ten behoeve van een nieuw skatepark. Mees Pruis en Luc Nieborg waren destijds twee van de initiatiefnemers: "We zijn met honderden handtekeningen naar de burgemeester gegaan. Die was enthousiast over ons plan en vervolgens werden er plannen gemaakt voor een nieuwe skatebaan."

De skaters mochten ook meedenken over het ontwerp van de baan: "We vertelden wat we leuk zouden vinden en vervolgens kwamen dat ook op de baan te staan." 

Omgeving opknappen
Om de omgeving van de baan op te knappen heeft de stichting ruim zevenduizend euro ontvangen van het Rabofonds. Dat geld wordt gebruikt om onder meer bankjes langs de baan te plaatsen. De gemeente Tynaarlo heeft 20.000 euro uitgetrokken voor de realisatie van de baan.
Meer over dit onderwerp:
Zuidlaren Gemeente Tynaarlo Skaten Jongeren Jeugd
Deel dit artikel: