IT-hub Hoogeveen wordt 'hippe eyecatcher' dicht bij station en A28

IT hub Hoogeveen
Hier moet de IT-hub Hoogeveen komen © Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe
De provincie gaat zelf een gebouw voor de IT-hub in Hoogeveen neerzetten. In maart 2022 moet de hub van start gaan. De IT-hub wordt een samenwerking van bedrijven en het onderwijs, gesteund door de gemeente Hoogeveen en de provincie. Het is voor hen een manier om niet alleen meer hoger opgeleid IT-personeel te krijgen, maar ook te behouden in deze regio.
Het idee voor de hub ontstond in gesprekken om verzekeraar TVM in Hoogeveen te houden. TVM, maar ook andere bedrijven hebben hoog opgeleide IT'ers nodig die in de regio niet altijd te vinden zijn. Het idee was geboren, maar er moest nog een plek voor de hub gevonden worden. TVM besloot in Hoogeveen te blijven, maar de verbouwplannen zijn nog niet rond, dus daar kan de hub niet terecht. Volgens gedeputeerde Brink werd ook geen ander goed bereikbaar en geschikt gebouw gevonden om te huren of je zit er te lang aan vast. Brink besloot: dan moet de provincie het zelf maar neerzetten.
Naast station Hoogeveen en vlak bij de A28 komt een tijdelijk gebouw dat in modules uit te breiden is. Het moet volgens Brink een echte eyecatcher worden vanuit de trein, een "aantrekkelijke locatie voor studenten, hip & happening."

Wat is de IT-hub?

De IT-hub moet een dynamische, creatieve en inspirerende omgeving worden, waarin business, kennis, innovatie, talent en technologie samenkomen. De specifieke thema's waarop wordt ingezet: data analyse, kunstmatige intelligentie, robotica, sensoring (het meten en verzamelen van gegevens door sensoren) en blockchaintechnologie (soort database waarin informatie in blokjes opgeslagen wordt). Allemaal door het bedrijfsleven aangedragen.
De IT-hub is een samenwerking van TVM verzekeringen, Fokker, Unigarant, Rijksuniversiteit Groningen, NHL Stenden, Hanzehogeschool, Alfa College, de gemeente Hoogeveen en de provincie Drenthe. De IT-hub kost 4 miljoen euro. 1,5 miljoen euro komt van de provincie, 1 miljoen euro van de gemeente en de rest komt via de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe van het kabinet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl