Drentse kunstwerken voor top 3 tijdens 88e TT

MOTORSPORT - Voor de nummers 1, 2 en 3 van de Moto3-, Moto2- en MotoGP-klasse liggen in Assen niet alleen 25, 20 en 16 punten te wachten in de strijd om het wereldkampioenschap, maar ook nog een prachtig kunstwerk.
Beeldhouwer Wessel Bezemer uit Eemster, vlakbij Dwingeloo, ontwierp de prijzen: een bronzen motor op een hunebed.

Paard, uil en sperwer

Bezemer legt zijn ontwerp uit: "Ik ben enorm gefascineerd door dieren en sinds vorig jaar ook door de motorcoureurs. De beelden zijn dan ook geïnspireerd op dieren. De motor is gebaseerd op een steigerend paard. Hoe euforischer het paard, hoe meer hij steigert en dus is de motor met de meest steile wheelie voor de winnaar."
"Verder moet je als coureur slim zijn. Daarom zijn de ogen van de uil zichtbaar als je het beeld van voren bekijkt en ik heb op elk beeld de snavel van een sperwer gemaakt. De sperwer is de snelste vogel in Europa", aldus Bezemer.
is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.