In Drenthe opgenomen horrorfilm Moloch komt eind dit jaar uit

Horrorfilm Moloch
Een still uit de film Moloch waarvoor ook opnames in het Oosterbos bij Nieuw-Dordrecht werden gemaakt. © Boris Suyderhoud
Een horrorfilm met een hoofdrol voor veenlijken. Altijd al willen weten hoe dit er op het witte doek uitziet? Dan kun je je komend najaar melden in de bioscoop. De horrorfilm Moloch van de Nederlandse regisseur Nico van den Brink is dan op het witte doek te zien en kent een Drents tintje.
In maart trok Van den Brink naar het Drentse Aa-gebied en Zuidoost-Drenthe voor het schieten van beelden. Hiervoor deed hij onder meer het Oosterbos bij Nieuw-Dordrecht aan. In Drenthe zijn de opnames inmiddels afgerond, laat een woordvoerder van NL Film weten. NL Film is het productiebedrijf dat bij de totstandkoming van de film is betrokken.

Oeroud wezen

Moloch vertelt het verhaal van de jonge Betriek - gespeeld door Sallie Harmsen - die aan de rand van het veenmoeras woont. Als zij en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar antwoorden. Hoe meer ze graaft, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat er op haar wordt gejaagd door een oeroud wezen.
Van den Brink maakt zijn regiedebuut met deze horrorfilm. "Met Moloch wil ik het bioscooppubliek de stuipen op het lijf jagen. Het is een eng verhaal met een bizar randje. Dat we de film draaien in het gebied waar daadwerkelijk veenlijken zijn gevonden, maakt het extra creepy."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl