Geen bussen naar de TT?

Rijden de TT bussen wel tijdens de trainingen? (Rechten: OV-Bureau Groningen Drenthe)
Rijden de TT bussen wel tijdens de trainingen? (Rechten: OV-Bureau Groningen Drenthe)
ASSEN - Het uitstel van de staking in het streekvervoer heeft mogelijk gevolgen voor de TT in Assen.
begint namelijk op woensdag en duurt tot en met vrijdag. Dat valt samen met de vrije training van alle Grand Prix-klasses. Bezoekers die met het openbaar vervoer naar het circuit willen kunnen daardoor problemen krijgen.

Afwachten

Of de staking doorgaat is nog niet zeker. Woordvoerder van Qbuzz Michel van der Mark: "Het is afwachten. We hopen dat de gezamenlijke werkgevers tot een akkoord komen voor die tijd."
Van der Mark: "Als het wel doorgaat proberen we zoveel mogelijk werkwillige chauffeurs naar de TT te laten rijden."
TT-voorzitter Arjan Bos liet gisteren tijdens de persconferentie al weten: "We doen alles om de aan- en afvoer zo toegankelijk mogelijk te maken naar het circuit, maar we kunnen geen extra middelen inzetten om mensen hier te krijgen."
De gemeente Assen heeft nog geen plan B bedacht. "Wij wachten eerst even af. Mocht de staking doorgaan, dan gaan we woensdag kijken wat voor alternatieven er zijn."

Langere reistijden via Zwolle

Ook in Zwolle kunnen reizigers met het OV oponthoud verwachten. Er rijden minder treinen naar dit station van 30 juni tot en met 15 juli. Er worden bussen ingezet.
De organisatie van de TT maakt zich geen zorgen over de werkzaamheden op station Zwolle.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.