Zwaar verwaarloosde dieren gevonden bij Drentse kinderboerderij

verwaarloosde dieren kinderboerderij
De dieren zijn naar Zwolle gebracht © RTV Oost
Tientallen zwaar verwaarloosde dieren zijn van een Drentse kinderboerderij naar Stichting Flappus in Zwolle gebracht. De dieren zouden aan hun lot zijn overgelaten in Drenthe.
Buurtbewoners vonden de dieren, waaronder veel konijnen, parkieten en duiven. Ze zouden volgens RTV Oost tot aan hun buiken in de modder hebben gezeten. Sommige dieren waren al dood en ook de nog levende dieren konden niet allemaal gered worden. "Sommige dieren bleken zo ziek, dat zij door de dierenarts geëuthanaseerd moesten worden. We vinden dit afschuwelijk", schrijft Stichting Flappus op Facebook.
De buurtbewoners die zich over de dieren ontfermden, hebben zelf de medische zorg voor de dieren bekostigd. "Dankzij hun inzet hebben veel dieren het overleefd." Volgens Stichting Flappus is het beheer van de Drentse kinderboerderij "opgestapt" en heeft die "de dieren achtergelaten". Om welke kinderboerderij het gaat is niet bekend.

85 dieren

In totaal werden er 85 dieren naar Zwolle gebracht, waaronder 45 konijnen. Het overbrengen was volgens Stichting Flappus een tijdrovende klus, mede doordat er veel vogels gevangen moesten worden.
Op Facebook reageren mensen geschokt op het bericht over de verwaarloosde dieren: "Schandalig", schrijft iemand. Een ander spreekt van "harteloos volk" dat dit gedaan heeft. "Hoop dat die mensen van de kinderboerderij vervolgd zullen worden en voor alle (medische) kosten opdraaien", schrijft een ander.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl