TT-liefhebber bedenkt nieuwe variant Monopoly: 'Flesjes bier als hotels'

Speciale Monopoly versie van de Dutch TT
Mark de Jong en zijn zelfbedachte variant van het bekende spel © RTV Drenthe/Marcel Drent
Het klassieke bordspel Monopoly is inmiddels in tientallen varianten te verkrijgen, maar dat weerhield Assenaar Mark de Jong er niet van om zelf een versie te bedenken. Eentje waarvan het hart van een motorsportliefhebber sneller gaat kloppen. Een speciale variant gebaseerd op de Dutch TT, waar de hotels zijn vervangen voor flesjes bier en de Kalverstraat is ingeleverd voor de Geert Timmer-bocht.
Wat begon als een grap uit verveling is inmiddels uitgelopen op een gewilde variant van Monopoly; Dutch TT Opoly. "Wij waren met het gezin de normale versie aan het spelen en eigenlijk verveelde mij dat. Toen ben ik gaan nadenken hoe dat misschien anders kan. Na een avond op de bank brainstormen, kwam eigenlijk vrij snel dit idee omhoog", vertelt de Assenaar.

Herkenbare opdrachtkaarten

De Jong en zijn vrienden zijn elk jaar vaste gast op camping De Vledder. "Door mijn passie die ik met mijn vrienden deel ben ik op dit idee gekomen. De opdrachtkaarten zijn ook gebaseerd op dingen die wij hebben meegemaakt zoals: 'Je wordt betrapt op het begraven van twee traytjes bier met je rechter buurman; betaal allebei een boete van 12 euro'. Dit zal ook voor andere mensen herkenbaar zijn."
(verhaal gaat verder onder de instagrampost)
De pionnen zijn vervangen door kleine motoren. "En de huizen en hotels zijn ingewisseld voor blikjes en flesjes bier", vertelt de Assenaar. "De straatnamen zijn vervangen door de bochten van de baan. Ook oude bochten zoals Witterdiep, Oude Tol en Bartelds Bocht staan op het bord, anders konden we het bord niet volkrijgen", lacht De Jong.
De gevangenis is ook niet gelijk aan het origineel. "Het is nu een plek waar je heen moet als je 'teveel gedronken hebt'. Daarom heeft de gevangenis plaatsgemaakt voor een caravan. Terug naar de camping dus, om je roes uit te slapen."

Veel reacties

Op sociale media zijn er veel reacties op het spel gekomen en er komen al veel aanvragen binnen. "Dit had ik totaal niet verwacht, dat het zoveel reacties op zou leveren. Ik heb al contact gehad met het TT Circuit, we gaan binnenkort om de tafel om te kijken of er misschien wat mogelijk is. Maar dit is bedoeld als grapje dus het staat echt nog in de kinderschoenen."
TT-liefhebber bedenkt nieuwe variant Monopoly: 'Flesjes bier als hotels'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl