Anti-windmolenactivist Jan Nieboer stopt met bestuursfunctie na veroordeling

Jan Nieboer reageert op zijn veroordeling
Jan Nieboer na de uitspraak van de rechter © RTV Drenthe / Edwin van Stenis
Anti-windmolenactivist Jan Nieboer uit 2e Exloërmond treedt terug uit het bestuur van de Vereniging van Bedrijven De Kanaalstreek (VVBK). Het bestuur nam het besluit maandagavond.
"Het is in goed overleg gegaan. Ik blijf wel actief lid van de vereniging", laat Nieboer in een reactie aan RTV Noord weten.
Nieboer legt de bestuursfunctie neer nadat hij vorige week in de rechtbank in Assen schuldig werd bevonden aan het versturen van dreigbrieven. Eerder deed Nieboer al een stap terug als voorzitter van de VVBK vanwege de beschuldiging, maar bleef toen wel deel uitmaken van het bestuur.

'Drijvende kracht achter dreigbrieven'

De Drent werd vorige week veroordeeld tot één jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het versturen van dreigbrieven aan betrokkenen van de bouw van windmolens in de Drentse Monden en Meeden. De rechter oordeelde dat Nieboer en Jan H., de andere veroordeelde verdachte, de 'drijvende krachten' zijn achter het verzenden van de brieven. Zelf zeggen ze onschuldig te zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl