Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

De TT Run in 2017. Dit weekend kun je opnieuw mee doen (Rechten: RTV Drenthe/Greetje Schouten)
De TT Run in 2017. Dit weekend kun je opnieuw mee doen (Rechten: RTV Drenthe/Greetje Schouten)
ASSEN - De zomer is gisteren begonnen! Hoogste tijd dus om er lekker op uit te trekken in Drenthe. Er is genoeg te beleven.
Maar of het qua weer ook aangenaam is? Dat is even de vraag. Houd onze
daarom goed in de gaten.

Barrel Food Truck Fest Emmen

Wie van lekker eten houdt, moet richting Emmen tuffen. Daar is vanaf vandaag tot en met zondag het Barrel Food Truck Fest. Een bonte en stoere verzameling van trucks versierd tot één groot eetfeest. Kom genieten van streetfood: burgers, pizza's, healthy snacks, churros, ijs en nog veel meer. Het Barrel Food Truck Fest vindt plaats op het Raadhuisplein.
Lees meer: Uitmarkt Emmen en stadsBBQ smelten samen in één cultureel evenement
Sterkste Man en Vrouw van Midden-Drenthe
Voor het vijfde jaar op rij wordt er door mannen en vrouwen gestreden om de titel 'Sterkste man en vrouw van Midden-Drenthe'. Er zijn verschillende onderdelen, zoals het trekken van vrachtwagens, het tillen van boomstammen en sleetrekken. De sterke mannen en vrouwen nemen het vrijdagavond vanaf 18.00 uur tegen elkaar op. Locatie: de Markt in Beilen.

RUNFORESTRUN Gees-Meppen

In een sportieve bui? Trek zaterdag de hardloopschoenen dan aan en doe mee met de RUNFORESTRUN. Het spektakel kent vier onderdelen: 9, 15, 21 en 36 km. Het gebied is een verrassend en onbekend stiltegebied. De route loopt via de Mepperdennen, door agrarisch gebied, langs vogelrustplaatsen en grazende Schotse Hooglanders weer terug door de Mepperdennen naar de finish. Het rennen begint om 10.30 uur en aanmelden kan via de website.

TT Run - TT Circuit Assen

Nog meer sportieve uitdagingen dit weekend, ditmaal in Assen. Op zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur kun je rennen op een unieke locatie: het TT-circuit. Als een echte coureur op loopschoenen beleef je jouw eigen race! Het thema is hard voor je hart in samenwerking met het UMCG. Meer informatie via de website.

TT Balloon Festival

Liefhebbers van luchtballonnen kunnen zondagavond genieten van de mooiste creaties. Het 5e TT Balloon Festival is een gratis toegankelijk gezinsevenement. Vanaf ongeveer 20.30 uur stijgen de deelnemende heteluchtballonnen op.

Buikschuiven in Hoogeveen

Na een avondje stappen lekker over je buik schuiven? Dan moet je naar Hoogeveen, want daar is op zondag de 12e editie van het Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB). Vorig jaar waren er ruim 90 deelnemers. De deelnemers aan dit kampioenschap moeten minimaal 15 jaar oud zijn. Opgave kan via de website van VV Hoogeveen. Het feest is op het het terrein aan de Terpweg.
Bovenstaande is slechts een greep van alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. Heb je zelf een tip? Laat het ons weten. We wensen jullie een fijn weekend en veel plezier met wat je gaat doen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl