Lening voor Noordenveldse ouderen die woning willen aanpakken

Gemeentehuis Noordenveld in Roden
Gemeentehuis Noordenveld in Roden © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Ouderen in de gemeente Noordenveld die hun huis willen aanpassen om zo langer thuis te blijven wonen, kunnen daar binnenkort een lening voor aanvragen. Het college stelt een maximale lening van 40.000 euro voor.
De lening, 'verzilverlening' genoemd, komt van het Stimuleringsfonds Huivesting. De lening is erop gericht om 58-plussers die een eigen woning hebben, te helpen bij het doen van aanpassingen aan de woning. Daarmee moeten ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.

Tweede hypotheek

Naast aanpassingen om langer in de woning te kunnen blijven, kan de lening gebruikt worden voor verduurzaming en onderhoud. Voorwaarde is dat 30 procent van de lening gebruikt wordt aan het levensloopbestendig maken van de woning.
De lening fungeert als een tweede hypotheek op de woning, welke pas na verkoop of overlijden hoeft te worden terugbetaald. Alleen woningeigenaren met overwaarde maken aanspraak op de lening.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl