Brandje in leegstaand schoolgebouw in Meppel, handhaving vermoedt brandstichting

Brandstichting in een leegstaand schoolpand in Meppel (Stad en Esch Randweg
Brandstichting in een leegstaand schoolpand in Meppel © Handhaving Meppel
In het voormalige pand van middelbare school Stad en Esch in Meppel heeft korte tijd een brand gewoed. Handhaving van de gemeente Meppel kon het vuur snel blussen.
"Woensdagavond troffen wij twee personen in het pand aan en was er brand gesticht", meldt Handhaving Meppel. "Het vuur is snel door ons geblust en tegen beide personen is proces-verbaal opgemaakt voor het bevinden op verboden grond."
Een van de personen kon zich niet identificeren en kreeg daarvoor ook een proces-verbaal. Voor de brandstichting was volgens handhaving te weinig bewijs

Gevaarlijke situatie

Het schoolgebouw aan de Randweg staat leeg sinds 2014. Toen verhuisden de verschillende Stad en Esch-scholen naar één gezamenlijk pand aan de Ezingerweg. Sindsdien is de locatie volledig omheind vanwege de gevaarlijke situatie binnen. Toch krijgt de handhaving vaker meldingen van overlast vanuit de buurt. Er zijn daarom regelmatig controles.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl