Derde medaille voor Van Klinken op NK

Jorinde van Klinken pakte drie medailles op het NK (foto RTV Drenthe)
Jorinde van Klinken pakte drie medailles op het NK (foto RTV Drenthe)
ATLETIEK - Jorinde van Klinken won vanmiddag haar derde medaille op het NK atletiek. De Assense pakte na een zilveren en bronzen medaille vandaag opnieuw brons bij het onderdeel kogelstoten. Met 15 meter en 66 centimeter kwam ze vier centimeter tekort voor het zilver.
De tweede plek ging naar Jessica Schilder (15.70) en de gouden plak was voor de overtuigende Melissa Boekelman. Zij stootte haar kogel naar 18.36 meter.
De Drentse atlete van Groningen Atletiek kwam gisteren, bij het discuswerpen, tot een afstand van 56,80 meter. Corinne Nugter (AV NOP) werd tweede met 56,64 meter, het brons was voor Alida van Daalen (PAC) met 51,54 meter. Vandaag bleek Nugter de sterkste met een worp van 59.10. Van Klinken gooide 57.10 meter.
Bij het kogelslingeren, ook gisteren, verbeterde Van Klinken haar persoonlijke record. Ze gooide 56.98 meter. De winst op dat onderdeel ging naar Sina mai Holthuijsen (62.14) en tweede werd Wendy Koolhaas (58.83).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.