Drents voorleeskampioen komt uit Valthermond: Eline Hanssen

Hanssen is zichtbaar blij met haar prijs
Hanssen is zichtbaar blij met haar prijs © Biblionet Drenthe
Eline Hanssen uit Valthermond is vanmiddag in Coevorden gekroond tot Drents voorleeskampioen. De leerling van CKC Rehoboth troefde in de online provinciale finale elf provinciegenoten af. Hanssen staat volgende maand in de landelijke finale, waarin ze de provincie Drenthe vertegenwoordigt.
Ze won de prijs nadat ze een passage uit het boek 'Mary Poppins' van schrijver P.L. Travers voordroeg. Na voorrondes, halve finales en dus de provinciale finale, liet Hanssen maar liefst 153 deelnemende scholen uit alle gemeenten in Drenthe achter zich.
De jury, meesters, juffen, klasgenootjes, familie en vrienden konden de finale volgen via een livestream. De jury bestond uit wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden, schrijver Chris Vegter en directeur/bestuurder Annelies Bakelaar van Biblionet Drenthe.
Het pleidooi van de jury voor de Valthermondse was niet mis: "Eline heeft een krachtige eigen uitstraling en een mooi stemgeluid. Ze was goed verstaanbaar en speelde met haar stem." Op 26 mei neemt de Drentse kampioen het op tegen elf andere provinciewinnaars. De landelijke jury bestaat uit schrijvers Manon Sikkel en Jozua Douglas en presentator van het Jeugdjournaal Evita Mac-nack.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl