De Drentse Koe organiseert perenbloesemtocht: 'echt geweldig'

Perenbloesemtocht bij De Drentse Koe
Perenbloesemtocht bij De Drentse Koe © RTV Drenthe / Marjolein Lauret
Lydia van de Linde, van Buitenspeeltuin De Drentse Koe uit Ruinerwold, heeft een bloesemtocht georganiseerd speciaal voor kinderen. "De tocht is 3,4 kilometer, met wat leuke puzzeltjes en spelletjes onderweg." Het is echt topdrukte zegt Van der Linde. "Het is natuurlijk geweldig om langs de bloesems te lopen, het is echt prachtig".
De Drentse Koe heeft het niet makkelijk gehad afgelopen coronajaar. "We hebben de helft minder bezoekers gehad vorig jaar, en dit jaar waren we ook een tijd dicht." Ondanks dat de speeltuin het uitje van het jaar is, plukken ze daar geen vruchten van. "Heeft ons alleen een bosje bloemen van de gemeente opgeleverd, verder niets."
Volgende week kunnen mensen ook weer terecht op het terras. Maximaal 50 mensen en kinderen kunnen dan lekker spelen. Maar op de vraag waar buitenspelplaatsen onder vallen: "We zijn een soort grijs gebied. We zijn geen attractiepark of doorstroomlocatie. Speeltuinen in dorpen zijn gewoon open."
Perenbloesems in bloei bij De Drentse Koe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl