Grote storing in ziekenhuis Hardenberg voorbij

Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg
Het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg © RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel
De ICT netwerkstoring bij het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg is opgelost. Dat meldt het ziekenhuis op zijn website. De opnamestop die tijdelijk was ingesteld, is weer opgeheven.
Dit betekent concreet dat patiënten voor spoedeisende hulp weer terechtkunnen in dit ziekenhuis. Er hoeft niet meer uitgeweken te worden naar omliggende ziekenhuizen.
De operaties die voor vanmiddag gepland stonden gaan niet meer door. Patiënten zijn hierover geïnformeerd en er worden nieuwe afspraken gemaakt, meldt het ziekenhuis. Dit geldt ook voor poliklinische afspraken.
Of het ziekenhuis in Hardenberg ook spoedgevallen naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen heeft doorverwezen is niet te achterhalen. De druk op de Spoedeisende Hulp in Emmen is net als de afgelopen weken en maanden hoog, meldt een woordvoerder van Treant Zorggroep, waar het Scheper Ziekenhuis onderdeel van uitmaakt. "Een directe link is wat het aantal patiënten betreft niet meteen te leggen." Treant denkt dat het meer voor de hand ligt dat de spoedgevallen naar Almelo en Zwolle zijn doorverwezen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl