Lekke put kost Meppel ruim 100.000 euro

De afzetting op het Prinsenplein in Meppel
De afzetting op het Prinsenplein in Meppel © Gemeente Meppel
Meppel investeert 121.000 euro in de riolering onder het Prinsenplein. Daar is een rioolput lek en dat zorgt voor een gevaarlijke situatie.
Door de lekkage stroomt er continu grondwater met zand de put in. Dat zorgt voor verzakkingen in de weg. De put ligt aan de rand van het drukke winkelgebied. Verzakkingen op deze plek zorgen daardoor voor een behoorlijk groot veiligheidsrisico. Volgens de gemeente zijn de gevolgen niet te overzien als het mis gaat.
De put en omliggende riolering gaat daarom op de schop. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen, halverwege mei gaat men aan de slag. De renovatie kost de gemeente 121.000 (exclusief BTW) en duurt zo'n vier weken.

Scherp toezicht

Momenteel wordt de put scherp in de gaten gehouden door BOA's en een wachtdienst van de gemeente. De put is afgeschermd met hekken, daaromheen liggen rijplaten.
De rioolpunt is enkele jaren geleden al hersteld, maar de verzakkingen blijven aanhouden. De reparaties blijken zeer slordig, waardoor de put opnieuw is gaan lekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl